Vi kan bare ikke længere sælge den samme fremtid til alle. Der er ikke længere den der ‘one size fits all’.

 

Denne samtale tager udgangspunkt i et kig i krystalkuglen med mor- og familiebrillerne på. For jeg er nysgerrig på, hvordan en futurist ser fremtiden for moderskabet og familielivet generelt. Heldigvis for os er Anne klar til at folde emnet ud, online forstås.

Vil der i fremtiden være mere overensstemmelse mellem det levede familieliv og vores samfundsstruktur? Fremtidssansen bliver vigtigt for vores evne til at skabe overensstemmelse mellem det vi mærker, ser og tror på. For vi er nødt til at kunne mærke os selv, bruge vores intuition til at træffe beslutninger, og at kunne reflektere over vores handlinger – og sige undskyld om nødvendigt.

Er denne tid mon et fint lille hint fra universet om, at vi er vokset ud af vores nuværende liv? Anne mener, at vi skal lære at give slip og være nøgne, slappe og ulækre i et stykke tid, for at kunne finde fodfæste i vores nye fremtid. Vi skal smage på livets buffet og finde ud af hvad vi kan lide, og lade resten ligge. Og smager du noget du ikke kan lide, tillykke så ved du hvad du rigtig godt kan lide! Vi kan ikke længere sælge den samme fremtid til alle – one size doesn’t fit all.

Alt bliver godt i fremtiden, men først bliver det skidt. Først må vi se vores fortid i øjnene, slutte fred med den og bruge den konstruktivt. Lige nu står vi midt i en traumeforløsningstid. Alt kommer op til overfladen, og vi skal arbejde med vores traumer nu, for vores egen og de kommende generationers skyld.

Du er mere end nogensinde din egen designer af din fremtid, men står du på den forkerte side af fremtiden? Lyt med og find ud af det!

 

Hvem er Anne Skare
Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen er både en tornado, som kan løfte dig op og udvide din horisont, og orkanens øje, der kan give dig ro og fokus, så du kan træffe dine egne beslutninger baseret på fremtidens mange muligheder.

Anne er en af Skandinaviens – ja faktisk verdens – førende fremtidsforskere. Med sine store interesse og viden indenfor radikal forandring og transformation af tankegang, er hun i høj kurs som foredragsholder og provokatør over hele verden.

Hendes hjerte ligger dog hos de mennesker, der ’kan og vil’: Dem, der tør være passionerede for, hvad de gør – og som ved at hårdt arbejde aldrig går af mode. Annes vision er at vinde Nobels Fredspris inden hun dør, ved at lære så mange mennesker som muligt, hvordan de forudser fremtiden. For så bliver man nemlig aldrig bange for den igen.

Anne er født i Danmark i 1971. Hun bor i Dragør, er gift med sit livs kærlighed, med hvem hun har 4 sønner. Hun driver Universal Futurist sammen med Henrik Good Hovgaard, med det formål virkeligt at sparke til fremtidsdåsen – efter devisen “Smart has plans, stupid has stories”. Hun er tidligere stiftende partner i Future Navigator og startede sin karriere på Instituttet for fremtidsforskning.

Dengang som nu er det stadig afgørende for Anne at udvikle en menneskevenlig organisation, hvor individuel originalitet og skaberkraft prioriteres lige så højt som det forpligtende fællesskab.

Anne er den introverte type, der elsker at skrive og sidde i et hjørne alene med en ostemad. Hun har en forkærlighed for science fiction film, champagne og dybe samtaler med visionære, gerne lidt mærkelige, mennesker.

 

Lyt til episoden nedenfor eller via din foretrukne APP