Essentielle olier under graviditeten

Af doterra (red. og oversættelse Dorte Eilsø)

På grund af de mange fordele, er essentielle olier nyttige og effektive i alle livsfaser – selv under graviditet.

Essentielle olier kan være nyttige til at skabe en sund krop, understøtte immunforsvaret, berolige følelser af ubehag og meget mere.* På grund af de mange fordele, er essentielle olier nyttige og effektive i alle livsfaser – selv under graviditet. Når du følger de rette anvisninger, kan du føle dig sikker i brugen af essentielle olier under graviditeten.

Når du er gravid, gennemgår din krop en lang række ændringer. Disse ændringer medfører ofte følelser af ubehag og øget sensitivitet i hele kroppen. Da enhver graviditet er forskellig, er målet at understøtte en sund og normal kropsfunktion. Sammen med den rette ernæring og regelmæssig motion kan essentielle olier bruges under graviditeten for at hjælpe med at støtte en sund krop og en sund baby.

Er det sikkert at bruge essentielle olier, mens jeg er gravid?

Du tænker måske: “Er det sikkert at bruge essentielle olier under graviditeten?” På grund af det etiske aspekt i at teste mødre og deres fostre, er der begrænsede kliniske studier, der behandler sikkerheden af ​​essentielle olier under graviditet. Vi kan dog stole på de erfaringer vi har gjort os gennem tiden, når vi konkluderer hvilke essentielle olier der kan bruges under graviditet.

Det er vigtigt at huske, at det ikke er ualmindeligt at en gravid kvinde er særligt sensitiv over for essentielle olier. På grund af denne sensitivitet og alle de øvrige ændringer, der opstår i kroppen under graviditet, er det vigtigt at konsultere din læge, før du bruger essentielle olier under graviditeten.

Det er vigtigt at huske, at det ikke er ualmindeligt at en gravid kvinde er særligt sensitiv over for essentielle olier.

Tal med din læge om brug af essentielle olier, når du er gravid

Selv hvis du har brugt essentielle olier før uden problemer, skal du stadig informere din læge om eventuelle essentielle olier, du planlægger at bruge under din graviditet. Din læge kender dig, dine specifikke sundhedsmæssige udfordringer  og status for din graviditet, og bør derfor være opmærksom på alle essentielle olieprodukter, du planlægger at bruge under graviditeten.

Fordi enhver graviditet er forskellig, er din læge den bedste ressource til at lave en behandlingsplan og bestemme, hvilke essentielle olier der er bedst at bruge under din graviditet. Din læge kan give dig en god idé om, hvad du skal undgå under graviditeten, og andre sikkerhedsforanstaltninger, du skal tage, baseret på dit personlige helbred og dit voksende barns sundhed.

 

Alle doTERRA’s essentielle olier er grundigt testet for at sikre renhed og din sikkerhed. Når de anvendes korrekt, er de et sikkert valg under graviditeten.

Andre sikkerhedsforanstaltninger for brug af essentielle olier under graviditet

Som nævnt er det ikke ualmindeligt, at gravide oplever øget sensitivitet over for essentielle olier. Du kan overveje at tilpasse den mængde olie, du bruger, eller påføringsmetoden, for afhjælpe en eventuel sensitivitet.

Det er også vigtigt at huske, at ikke alle essentielle olier er skabt ens. Det er afgørende, at du bruger rene essentielle olier under graviditeten – undgå olier der er indeholder toksiner og forurenende stoffer. Alle doTERRA’s essentielle olier er grundigt testet for at sikre renhed og din sikkerhed. Når de anvendes korrekt, er de et sikkert valg under graviditeten.

Hvilke essentielle olier er sikre at bruge under graviditet? 

Når du har talt med din læge om din graviditet og essentielle olier, kan du begynde at bruge essentielle olier sikkert under graviditeten. Her er et par ideer til, hvordan man bruger essentielle olier under graviditet:

1 TRIMESTER

Copaipa; ved stress og ængstelighed

Frankinsense; for immun og celle sundhed, emotionel balance

Green Mandarine; for at berolige mavebesvær og kvalme

2 TRIMESTER

Yarrow/Pom; for fugt og elasticitet til huden

Lavender; ved kløe i huden på især maven

3 TRIMESTER

Deep Blue®; ved muskelsmerter og ubehag

Wild Orange; for en opløftende og energetisk effekt  

Serinity®; til de urolige nætter  

Enhver graviditet er jo virkelig forskellig, og gravide kvinder oplever langt fra de samme gener, og nogle har slet ikke gener overhovedet. Fælles for alle gravide kvinder, er dog at de kan have brug for lidt ekstra omsorg og selvkærlighed, f.eks. i form af afslappende, beroligende og støttende olier.

De her ideer er valgt ud fra min oplevelse af hvad der gavner de fleste gravide. Men da vi ikke er ens, tilbyder jeg dig en individuel vejledning i doTERRA’s olier til din graviditet. Skriv til mig, så hjælper jeg dig i gang. 

 

 

*Disse udsagn er ikke blevet evalueret af Food and Drug Administration. Dette produkt er ikke beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forhindre sygdomme.