Hvordan kan vi forbinde vores børn med naturen, mens vi bor i en by?

Af Amalie Harris Barfod fra www.rewildstudio.com 

Vi tog begge piger med til Sverige, hvor vi sov i telte i skoven. Den ældste var to år gammel og den yngste tre måneder. Det var de mest afslappende dage i vores sommerferie

Line Dannemann er otteogtyve år gammel og bor i København med sin kæreste og deres to børn.

Det er en udfordring for mange mennesker, der bor i byer, at holde kontakten med naturen og mærke fordelene ved den. I det sidste årti er fordelene ved at oprette forbindelse til naturen veldokumenteret i adskillige videnskabelige forskningsundersøgelser og publikationer. Samlet set viser denne undersøgelse, at børns sociale, psykologiske, akademiske og fysiske sundhed påvirkes positivt, når de har daglig kontakt med naturen.

Jeg spurgte Line om hendes tanker omkring, hvordan vi kan hjælpe vores børn med at være forbundet med naturen, mens de bor i byer, hvilket råd hun ville give andre forældre, og hvad hendes datter mener, at naturen ville fortælle os, hvis den kunne tale.

Hvorfor er det vigtigt for dig at forbinde dine børn med naturen?

Min partner og jeg er begge opvokset i et miljø, hvor de fleste dage blev brugt udenfor. Det har naturligvis påvirket vores kærlighed til friluftsliv og naturen. Desværre kan vi ikke tilbyde vores børn det samme miljø i øjeblikket, da vi bor og arbejder i byen. Når vi finder tid til at gå ud i naturen, føler vi, at vi har forbindelse til vores børn på et andet niveau. Ikke at skabe forbindelse ved at sidde i sofaen og se en film, kramme – hvilket også kan være rart. Men vi forbinder os over de enkle ting som at ligge på en pude af mos og indånde den magiske lugt af skoven eller over en bestemt form på en sten på stranden.

En af de mest vigtige ting, vi har observeret, når vi er væk fra byen og er på landet, er, hvordan vores børn bliver meget mere kreative.

For hver dag, vi har brugt uden for, udfolder deres kreativitet sig helt fantastisk. Deres fysiske aktivitet og motoriske kontrol bliver også udfordret, hvilket er så vigtigt for deres helbred og udvikling. Da vi begge er uddannet fysioterapeuter, ved vi med sikkerhed, at så mange børn i dag har uudviklede motoriske færdigheder, og det er også derfor, vi føler det er så vigtigt at komme ud.

Hvordan forbinder du dine børn med naturen i byen?

For at være ærlig må jeg indrømme, at det er ret svært. Mig og min kærestes store drøm er at se vores små piger vokse op i naturen, tage på eventyr sammen og leve det enkle liv. Vi er ikke i stand til det i øjeblikket. I stedet tager vi på små eventyr næsten hver weekend, såsom en tur ud i skoven eller på landet.

 Når vi kommer tilbage til byen, har vi ofte taget et stykke natur med os hjem. For eksempel en blomsterbuket, grene med knopper, som vi sammen ser spire hjemme i stuen, eller vi samler klipper, skaller og tang ved stranden, som vi dekorerer vores altan med. Vi dyrker også små planter inde i lejligheden. Min ældste datter synes, at det er hyggeligt at se sine små planter spire og blive til grøntsager. Hun følger processen tålmodigt og siger, at hendes små spirer bliver til radiser og timian, som hun vil spise, når det er sommer.

Hvad kan dine børn lide mest ved at være ude i naturen?

Den ældste elsker, når hun kan finde noget spiseligt. Salatblade, bøgeblade, vilde hindbær, blåbær, brombær er nogle af hendes favoritter. Det er også en sport for hende at finde svampe, og hun er ret god til det. I en alder af to kunne hun finde de små orangevinklede kantareller og forvekslede dem ikke med andre svampe.

Hvordan svarede dit barn; Hvad tror du, naturen ville fortælle os, hvis den kunne tale?

Jordbærkage, svampe, nødder, påskeæg, sand, vand og blåbær!

Hvad er den største oplevelse, dine børn har haft i naturen?

Vi tog begge piger med til Sverige, hvor vi sov i telte i skoven. Den ældste var to år og den yngste tre måneder. Det var de mest afslappende dage i vores sommerferie. Vi lavede ikke andet end bare at være i og nyde naturen. Vi kunne lugte skovbunden, finde kantareller, lave ild og bade i en skovsø. Der var ikke noget stress, og vi kunne især mærke på vores “store” pige, at hun var mere glad og fri. Hun græd ikke én gang, og jeg tror, ​​hun kunne føle, at vi var mere til stede og afslappede.

Hvilket råd vil du give forældre, der bor i en by og ønsker at forbinde deres børn mere med naturen?

Prøv at plante noget sammen. Se spirerne vokse. Det kræver ikke en balkon; bare et vindue med lys. Det er en rigtig god ting at gøre sammen og åbner op for mange gode samtaler

Hvad vil du have, at dine børn lærer om naturen?

Om hvordan vi kan tage os bedre af den. Det kan være svært at undervise en tre år gammel (og umuligt at undervise en, der er ni måneder), men jeg synes, at snakken er så vigtigt for vores fremtid.